Skip to content

O nas

Zgodovina slačičarne na Bledu

Franci Šmon je leta 1966, potem ko se je izučil za slaščičarja in odslužil vojsko, odkupil pekarno na Bledu in začel s peko slaščic. Ker mu je uspelo narediti dobro slaščico, je opustil misel, da bi bil duhovnik ali pa zdravnik. Odločil se je postati slaščičar in tako se njegova tradicija nadaljuje tudi danes.

Vse od leta 1880 slovi , kot pekarna in slaščičarna. Hišo je zgradila družina Ravnik, ki je v njej delala vse do vojne leta 1941 in je med drugim pekla tudi za kraljevi dvor. Potem je prišel nemški pek, po vojni pa so pekarno in slaščičarno nacionalizirali. Prešla je v roke ljubljanskega Žita.

58da700d-d563-4b7d-877c-73cbe159a41f

Tradicijo slaščičarstva od leta 2007 nadaljuje družina Zima.

78d28994-fcc9-43aa-b56c-01da4cdad389
8678dce9-222d-4dd1-af87-b1314353a440

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!